csütörtök, január 22

Rajz

A délután egy részében (kb.5 perc) a Háromgyerek külön-külön, szép csendben játszadozott a szobában: Boldi és Árcsi színezett, Berci szőnyegrojtot és vonatot nyálazott.
Örülök, mikor Bobek ceruzát kér, mert bizony a rajzain még lehetne mit fejleszteni, kb. egy szinten alkot Áronnal, de sebaj, nekem nagyon tetszik ez a posztmodern stílus. Igazából Bobek még mindig nem törekszik arra, hogy a "valóságot ábrázolja", azaz firka helyett az alakok előre elhatározva hasonlítsanak is valamire. Boldi mostanában szinte minden nap hoz valami kedves rajzot az oviból, örülök, hogy a mozgáson és társasjátékokon kívül már ez is leköti. Eszembe jutott az a számtalan teszt, amiről az egyetemen tanultunk és a gyermek rajzkészségén keresztül mérik annak intelligenciáját, és következtetnek mindenféle irányban rengeteg dologra.
Szerintem, Boldi nagyon okos kisfiú (nem mintha okosság = IQ...), de kötve hiszem, hogy a rajz-teszteken ez jelen pillanatban tükröződne. Remélem, mire iskolás lesz, ez a vonal is eléri a kívánt szintet. (Nem lehet mindent egyszerre...)


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jaj, Áron olyan szép szájad van és annyi fogad, mutasd!!! (A holló szájából is kiesett a sajt, talán a tiedből is a cumi, végleg!!!). Sok puszival M.D.