szombat, július 28

Újra itt van a nagy csapat...

Szombat hajnalban hazaértünk. Sajnos a nyaralás alatt nem volt lehetőségünk blogolni, de most pótoljuk az elmúlt két hét esszenciáját.
Omis gyönyörű kis városka, bár kulturbunkók lévén mi 2 hétig a tengerparton fetrengtünk a homokban, lubickoltunk a vízben, és a belvárosba csak egyszer sikerült bejutni.

Többször megfogadtuk, hogy utazási irodával sosem... Csak hát erős a pszichés nyomás, ha az ember 2 gyerekkel vág az útnak. Igaz a szállás azt tudta, amit ígértek (4 háló meg a nappali, meg a két fürdő és a tengerre látás), de mindezt kiragadták a vágyott árnyas környezetből, és belehelyezték egy tetőtéri beton falak által övezett miliőbe. Ennek eredményeként, amikor a hajnali órákban 30 fokosra hűlt az addig 38 fokokat ontó apartman, az ember szervezete felkiáltott, hogy igen, milyen fincsi hűs a hajnal. A tengerre néző panorámát és közelséget pusztán egy kétsávos autóút (gyakorlatilag ez növi ki magát autópályává) szelte keresztbe, ahol akkora forgalom volt éjjel-nappal, hogy az én tősgyökeres margit-körúti Nagymamám az első éjszakákon nem tudott aludni a zajtól. A gyerekekkel pedig igen szórakoztató volt az átkelés, ami leginkább egy számítógépes játékhoz hasonlított, pláné hogy a helyiek, ha látják, hogy 3 gumimatracos négygyerekes nyugágyosnapernyős család próbál átvergődni a túlpartra, gyorsítanak, és kedvesen dudálnak az emberre, hogy ne tegye, menjen vissza a 40 fokos lakásába, miért is vágyik fürdeni?????
Úgy belejöttem a püffögésbe, hogy megemlítek még egy dolgot (tényleg ez lesz az utolsó negatív, és már most sem tudom, hogy ezek után hogy fogom majd hitelesen leírni, hogy ez volt életünk egyik legszupibb nyaralása!!!): A telhetetlen turisták homokos, esetleg apró kavicsos strandot céloznak meg, hogy a gyermek kedvére túrjon. Na ezek a strandok hatalmas hamutálaknak feleltethetők meg. Mindenki cigizik, és a csikket lazán belenyomják a homokba, aztán játszatok a száraz nikotin-koktéllal gyerekek!!!!
Abbahagytam!!! Csupa pozitív gondolat és élmény következik: A tenger gyönyörű és tiszta, hűs és kevésbé sós, mint másutt. Ez a partja:Omis egy kis gyöngyszem. A környező hegyekből egy folyó torkollik itt a tengerbe. A folyó kristálytiszta, pizstrángok úszkálnak benne, tele van raftingolóval.
Kedvenc vendéglőnk egy, a hegy derekában, a folyó partján található régi malomépület kertjében volt. Szenzációs a faszénen sült pisztráng és a parázsban sült kenyerük.

A napi program: reggeli, fürdés, ebéd, alvás, fürdés, vacsora, alvás.

Nincsenek megjegyzések: