szombat, március 31

168 óra

Hétfőn reggel engedtek minket haza a kórházból. Gyakorlottabb többgyerekes kollégákra hallgatva jó előre bekészítettük Boldinak a vesztegetési autót (duplo, kékfénnyel és idegesítő villódzással), meg a Cat típusú lépegető exkavátort (1:64-es méretarányút, kicsinyítettet persze…), és biztos, ami biztos vettünk még túrótortát is málnatetővel, ami Boldi kedvence. Már úgy értve, hogy a tető, mert a túrós részből egy falatot sem.
Először azért még Boldimentes érkezést tartottunk, és megbeszéltük a taktikát is, hogy Áront majd apa fogja, és Boldi végre Ányához mehet a hosszú elvonás után.

Ezek után papírforma: Boldi fejjel nekirohant Dóri frissen lappadt hasának, amitől ő rögtön meghatódott és könnyes szemmel csak annyit mondott, hogy jaj a hasam. Meg persze – ilyen az anyai szív – örült is a viszontlátásnak. Utána meg, amit Dóri már leírt, béke, szeretet, családi fészek. Apának vacsora sok vörösborral, mert az a jó szülés után.

Áron egy szanatórium, mondta Dóri, miután 2 nap alatt Áron csak és kizárólag akkor sír, ha fürdetésre kerül a sor. Pedig ez csak amolyan cicamosdás, mert a gyerek hasa közepén ott van egy randa képződmény, amit köldökcsonknak hívnak, és az ember szíve szerint bottal se piszkálná meg. Ebből kifolyólag az asszony tisztogatja alkohollal (70%-os, gyógyszertári), kivéve mikor összekeveri az ugyanolyan üvegű napraforgóolajjal. Na nézzük milyen a köldökcsonk:
A valódi színét jótékonyan fedi az antiszeptikus hintőpor. Ráadásul ezt a csonkot lehet, sőt kell is kihuzigálni, és a tövéből alkoholos vattával gyanús nyálkákat és darabkákat lehet eltávolítani, amit Dóri örömmel mutogat nekem, hogy nézd megint mennyi kijött. Én meg próbálom vacsoráig elfelejteni a látványt.

Mára már a sárgaságnak is lőttek, mert Áron rendesen evett, amit a napi öt pelenka telerakásával nyomatékosított, így a gonosz bilirubin el tudott távozni belőle. Itt oszlatnék el még egy-két tévhitet, ami a csecsemőket övezi mindazok részéről, akik csak a tv reklámban találkoznak velük: a kisbaba alapvetően nem jószagú. Ami jószagú, az a vegyipar által előállított illatos babaolaj, fürdető, krém és egyéb nyalánkság. Fájdalom ugyanakkor, hogy ezeket jóérzésű szülő az első időkben (lehetőleg minél tovább) elkerüli, mert bármilyen finom illatanyag olyan adalék, amelyet nem kenünk a gyerekre.

Így aztán egy egészséges kisbabának estére a visszabukott tej maradékaiból és a hajlatokban megpimpósodott izzadságból áll össze a semmivel össze nem téveszthető SZAGA, ami még véletlenül sem kellemes. …én valamiért mégis szívesen szimatolom Áront. Ki érti ezt, ki érti ezt, én nem. (KFT)

Nincsenek megjegyzések: